امیکرون جدیدترین واریانت یا گونه از ویروس کروناست که اولین بار در آفریقای جنوبی کشف شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این گونه، همراهی با ما تا انتهای این مقاله را از دست ندهید.
امیکرون چیست
همانطور که گفتیم امیکرون آخرین گونه از ویروس کووید-۱۹ است که بر اساس شواهد موجود، دارای چندین جهش نسبت به نسخه پایه این ویروس میباشد. این جهشها ممکن است بر نحوه رفتار ویروس تاثیر گذاشته و به همین خاطر متخصصان WHO از امیکرون به عنوان یک گونه نگرانکننده از این بیماری نام بردهاند. شواهد ثابتی وجود دارد مبنی بر اینکه این واریانت به طور قابل توجهی سریعتر از نوع دلتا در کشورهای پرجمعیت در حال شیوع است. در حال حاضر آمارها نشان میدهند که امیکرون ۲ تا ۳ برابر بیشتر از دلتا قدرت انتقال دارد. بنابراین خطر کلی مربوط به این نوع جدید از ویروس کرونا، بسیار بالاتر از گونههای قبلی است.
فرق امیکرون با کرونا
هنگامی که یک ویروس به طور گسترده در جامعه در حال گردش است و باعث عفونتهای متعدد میشود؛ احتمال جهش در ساختارش افزایش مییابد. هر چه یک ویروس فرصتهای بیشتری برای انتشار داشته باشد؛ شانس بالاتری برای ایجاد تغییرات در خودش دارد. جدیدترین نوع جهش در ویروس کرونا نیز یادآور این است که همهگیری COVID-۱۹ هنوز به پایان نرسیده است. یافتههای اولیه نشان میدهد که خطر بستری شدن در بیمارستان در این گونه جدید در مقایسه با نوع دلتا کاهش یافته است. اما مسئولان WHO در مورد خفیف قلمداد کردن این گونه هشدار دادهاند. انتظار میرود افزایش انتقال امیکرون در جهان، منجر به بستری شدن بیشتر افراد در بیمارستانها شود. این افزایش باعث فشار بر کادر درمان و سیستمهای درمانی و بهداشتی کشورها شده و به نوبه خود میتواند منجر به مرگ و میر بیشتر شود. مهم است به خاطر داشته باشید که همه گونههای کووید-۱۹ از جمله امیکرون میتوانند باعث بیماری شدید یا مرگ شوند. به همین دلیل است که جلوگیری از انتشار ویروس و کاهش خطر قرار گرفتن در معرض آن، هنوز هم اولین خط پیشگیری محسوب میشود و اقدام مهم و موثری است.
علائم اولیه ی امیکرون
بر اساس یافتههای یک تحقیق که در دسامبر سال ۲۰۲۱ منتشر شده و در آن دادههای دریافت شده از گروهی مبتلا به امیکرون با دادههای اوایل اکتبر که دلتا نوع غالب در جهان بود مقایسه شده است؛ ۵ علامت اصلی در بیماران مبتلا به امیکرون عبارتند از:
- آبریزش بینی
- سردرد
- خستگی (خفیف یا شدید)
- عطسه
- گلو درد
این تجزیه و تحلیل هیچ تفاوت واضحی در مشخصات علائم دلتا و اومیکرون پیدا نکرد. تنها ۵۰ درصد از افراد سه علامت کلاسیک این بیماری یعنی تب، سرفه یا از دست دادن حس بویایی یا چشایی را تجربه کردند. جالب است که بدانید؛ علامت از دست دادن بویایی و چشایی در افراد مبتلا به امیکرون بسیار کمتر رایج است. این علامت که در اوایل سال ۲۰۲۱ جزء ۱۰ علامت برتر کرونا قرار داشت؛ اکنون در رتبه ۱۷ قرار دارد و از هر ۵ نفر فقط ۱ نفر آن را تجربه میکند.
امیکرون چند روز قرنطینه دارد
اگر به دلیل حضور علائم در بدن، به امیکرون مشکوک هستید؛ باید ۵ روز در خانه بمانید. اگر علائمی نداشتید یا بعد از ۵ روز علائمتان برطرف شد؛ میتوانید قرنطینه را ترک کنید. اما با این وجود نیز باید تا ۵ روز دیگر حتی در مکانهای سرباز نیز از ماسک استفاده کنید.
امیکرون جان چه کسانی را بیشتر تهدید میکند
بسیاری از افراد در مورد آخرین گونه ویروس کرونا که در حال حاضر در تمام جهان در حال گسترش است؛ سهلانگاری میکنند. زیرا تصور میشود که امیکرون علائم خفیفتری نسبت به گونههای دیگر ایجاد میکند. اما هشدارهای متخصصین چیز دیگری را به ما نشان میدهند. طبق نظرات پزشکان، برخی از افراد هستند که باید اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهند و بهتر است بیشتر افراد مسن و کودک مواظبت کنیم حتی با پرستار سالمند در منزل هماهنگ کنید که در این مدت هیچ گونه ارتباطی با خارج از خانه نداشته باشد چون این ویروس بسیار سریع انتقال داده می شود.
این پزشکان در پاسخ به این سوال که چه کسانی بیشتر در معرض خطر بستری شدن و مرگ ناشی از امیکرون هستند میگویند که شدیدترین نوع درگیری ریه در افرادی به وجود میآید که مبتلا به بیماریهای متابولیک هستند. سندرم متابولیک بیماری است که فرد در آن مبتلا به مشکلات زیر است:
- چاقی
- فشار خون بالا
- دیابت
- پیش دیابت
- کلسترول بالا
آیا ویروس امیکرون خطرناک است یا می تواند کشنده باشد ؟
شواهد فعلی در مورد قابلیت انتقال، شدت و قابلیت فرار ویروس امیکرون از سیستم ایمنی بسیار ناچیز و نامشخص است. با این حال، دادههای اولیه منتشر شده از آفریقای جنوبی و بریتانیا نشان میدهد که قدرت انتقال ویروس امیکرون ممکن است در مقایسه با سویه دلتا به طور قابل توجهی بیشتر باشد. اگر آنچه که مدلسازیهای ریاضی نشان میدهند درست باشد؛ انتظار میرود سویه امیکرون عامل بیش از نیمی از همه عفونتهای ایجاد شده با SARS-CoV-۲ در اتحادیه اروپا در چند ماه آینده باشد.
امیکرون تا چند روز قابل انتقال است
به نظر میرسد که امیکرون تفاوتهای قابل توجهی با دلتا و سایر واریانتهای ویروس کرونا دارد. یکی از این تفاوتها، انواع علائمی است که به خصوص در افراد واکسینه شده ظاهر میشود. تفاوت دیگر، دوره نهفتگی ویروس است. دوره کمون یا همان دوره نهفتگی، مدت زمان بین قرارگیری شما در معرض ویروس تا بروز علائم است. مطالعات نشان میدهند که دوره کمون امیکرون حدود یک روز کوتاهتر از دلتا باشد. دوره انکوباسیون دلتا حدود چهار روز و امیکرون حدود سه روز است. با این وجود، شانس انتقال این ویروس به دیگران بعد از ظهور علائم، حدود ۱۰ روز است.
روش مراقبت از بیمار امیکرونی
فردی که عهدهدار وظیفه پرستاری در منزل از بیماران مبتلا به امیکرون است باید برای مراقبت از این افراد، نکات زیر را در دستور کار خود قرار دهد:
- مطمئن شود که فرد بیمار استراحت کافی دارد.
- زیر نظر پزشک داروهای تبتر، مسکن و گلودرد به بیمار بدهد.
- از کم آبی بدن بیمار جلوگیری کند. پرستار کودک و پرستار سالمند باید بیشتر به این نکته توجه کنند.
- از آبگوشت بدون ادویه و نمک زیاد برای تغذیه استفاده کند.
- خودش دوره کامل واکسیناسیون را انجام داده باشد.
- در صورت مشاهده علائمی مانند مشکل تنفسی، درد یا احساس فشار مداوم در قفسه سینه، احساس سردرگمی یا ناتوانی در حرف زدن و آبی و بنفش شدن لبها یا صورت بیمار سریعا با اورژانس تماس بگیرد.
استخدام پرستار بیمار امیکرون
همانطور که میدانید؛ بیماری کرونا یک بیماری بسیار مسری است و افراد مبتلا به آن نیازمند مراقبتهای ویژه هستند. استراحت کردن نقش مهمی در بهبودی این بیماری دارد. بنابراین فردی که امیکرون میگیرد؛ باید تا جای ممکن استراحت کرده و حرکت نکند. به همین جهت گاهی پیش میآید که بیمار نیازمند مراقبتهای ۲۴ ساعته میشود. در این شرایط هیچ گزینهای بهتر از استخدام پرستار در منزل و استفاده از خدمات مراکز نگهداری نیست. این مجموعهها از کادر مجرب و متخصصی استفاده میکنند که در زمینه مراقبت از این بیماران تجربه کافی را دارند و میتوانند روند بهبودی را تسریع بخشند.
تلفن:۸۸۹۲۸۳۳۶-۰۲۱
آدرس:تهران، میدان ولیعصر، خیابان کریمخان، ابتدای خیابان حافظ، نبش کوچه هورچهر، پلاک۲ طبقه۴، واحد۷
ایمیل:info@sepidgostar.com
سایت:https://sepidgostar.com
نظر شما